Mekarti na intervjuu kod Pantera

NFL 25. dec 20192:02 > 2:05
Podeli:
Jamie Squire/Getty Images

Bivši glavni trener Grin Bej Pekersa Majk Mekarti bio je na intervjuu za glavnog trenera Karolina Pantersa. Karolina je nedavno otpustila dugogodišnjeg trenera Rona Riveru.

Majk Mekarti je bio u nedelju na intervjuu posle utakmice Karoline i Indijanapolis Koltsa. On je inače bez posla od prošle sezone kada je posle veoma loše godine Grin Bej Pekersa otpušten u 13. nedelji šampionata.

Mekarti je 13 godina vodio Grin Bej Pekerse i za to vreme je osvojio jedan Superbol, a imao je 135 pobeda, 85 poraza i dva remija. U poslednje dve godine na čelu Pekersa tim nije igrao plej-of, mada je u jednoj od te dve godine ostao bez kvoterbeka Arona Rodžersa. Pre Pekersa on je radio na univerzitetima Fort Hejs Stejt i Pitsburg, kao i u Kanzas Siti Čifsima odnosno Nju Orleans Sejtsima i San Francisko Fortinajnersima kao ofanzivni koordinator.

Inače Rivera je otpuštn posle osam godina na klupi Karoline. Tim nije uspeo da se plasira u plej-of takođe dve uzastopne godine. Prošle sezone je imao skor 7-9, a ove je u 16. nedelji na 5-10. Privremeni trener Peri Fevel je napravio tri poraza.

Pod vođstvom Rivere Karolina je bila u Superbolu 2015. godine kada je uspešniji bio Denver.