Džeri Džons je izabrao: Mekarti novi trener Kauboja

NFL 6. jan 202019:17 > 19:30
Podeli:
Joe Sargent/Getty Images

Manje od 24 časa od objave da su raskinuli saradnju sa dosadašnjim trenerom Džejsonom Geretom Dalas Kaubojsi već su našli novog šefa stručnog štaba. U pitanju je nekadašnji trener Grin Bej Pekersa Majk Mekarti.

Mekarti je u NFL bio glavni trener samo Grin Bej Pekersa, koje je vodio od 2006. do 2018. Sa njima je osvojio superboul u sezoni 2010/11. što je ujedno i poslednji Lombardijev trofej za najtrofejniju franšizu. Pre toga je radio u Kanzas Sitiju, San Francisku i Nju Orleansu kao ofanzivni koordinator i trener kvoterbekova.

Iako iza sebe ima trofej, koji Kaubojsima nedostaje jer su poslednji put slavili u superboulu davne 1996. Majk Mekarti poslednjih godina bio je često osporavan. Bilo je mnogo kontroverznih odluka na terenu, a zamera mu se da poslednjih godina nije bio u stanju da napravi ozbiljan sistem, već se ekipa oslanjala isključivo na magiju Erona Rodžersa.

Posle šampionske sezone Majk Mekarti je 2011. vodio Grin Bej do sjajnog rezultata od 15-1 u ligaškom delu, ali je ekipa eliminisana u divizijskoj rundi od kasnijeg šampiona Njujork Džajentsa. Od tada ekipa je samo dva puta imala dvocifren broj pobeda, a ovosezonskih 13-3 pod novim trenerom, debitantom Metom Leflerom najbolji je učinak još od tih 15-1. Sa druge strane najbolji rezultat Kaubojsa u eri Džejsona Gereta bila su tri plasmana u divizijske runde.