Svi su od njega digli ruke, čak i agent

NFL 17. jan. 20200:28 > 0:38
Podeli:
Christian Petersen/Getty Images

Jedan od najboljih vajd risivera u ovoj deceniji Antonio Braun, ne igra u NFL od drugog vikenda, a u takvoj situaciji sve više ljudi ga napušta.

Pred početak sezone prešao je iz Pitsburga u Ouklend, ali nije se zadržao među Rejdersima, koji su ga otpustili zbog sukoba sa generalnim menadžerom Majkom Mejokom. Onda ga je angažovao Nju Ingland, za koji je odigrao samo jedan meč. Tada je uhvatio pas za tačdaun, ali usledila je afera seksualnog uznemiravanja, zbog čega su šampioni raskinuli sa njim ugovor.

Od tada ne nalazi klub, a i sam je optužio NFL za rasizam. Time je praktično zatvorio vrata povratka u najjaču ligu, što je i sam najavio rečima da se neće vraćati, a da je njegova profi karijera gotova jasno je i pošto ga je napustio dugogodišnji agent Dru Rozenhaus.

Braun je u devet sezona u NFL imao 841 hvatanje za 11.263 jarda, 75 tačdauna, plus još pet do kojih je došao vraćanjem početnih i pant udaraca. Bio je sedam puta uvršten na Proboul, a četiri puta u njbolji tim lige. Dva puta je bio vodeći risiver lige po jardama, a jednom po tačdaunima.