Mahoms će još morati da čeka na veliki ugovor

NFL 28. jan. 202019:50 > 19:53
Podeli:
Ezra Shaw/Getty Images

Predsedavajući Kanzas Siti Čifsa Klark Hant najavio je da bi njegova franšiza mogla da sačeka do naredne godine da potpiše novi ugovor sa kvoterbekom Patrikom Mahomsom.

Mahomsa su Čifsi izabrali kao 10. pika na draftu 2017. godine, a u trećoj sezoni predvodio je tim do Superboula. Tim iz Misurija se u nedelju u borbi za Lombardijev trofej u Majamiju sastaje sa San Francisko 49ersima.

Povezano

Doći će pravo vreme u nekom trenutku u narednih 12 do 15 meseci da produžimo ugovor sa Patrikom. A kada kažem pravo vreme, mislim i za igrača i za klub“, rekao je Hant,Ne želim da kažem da to nužno mora da se desi sada između dve sezone, ali ću reći da je prioritet da do toga dođe. Nadam se da će Patrik ovde provesti celu karijeru, to će nam biti cilj“.

Pošto završi treću sezonu, Mahoms ima mogućnost da produži ugovor. Onaj koji je potpisao kao ruki ističe po završetku sledeće sezone, a Čifsi bi mogli da iskoriste opciju za petu godinu i produže ga do 2022. godine.

Mahoms je u regularnom delu sezone odigrao 14 utakmica, na kojima je svaki put bio starter, a u karijeri imao je 724 uspešna dodavanja iz 1.099 pokušaja za 9.912 jardi i 76 tačdaunova. Na dve utakmice na putu do Superboula bacio je za 1.188 jardi, a kompletirao je 46 dodavanja iz 70 pokušaja.

54. Superboul je na programu između nedelje i ponedeljka od 0.30 posle ponoći, uz direktan prenos na Sport Klubu 1.