Rid: Zasluge za Mahomsa nisu moje

NFL 29. jan. 202017:37 > 17:41
Podeli:
Peter Aiken/Getty Images

Glavni trener Kanzas Siti Čifsa Endi Rid rekao je da je generalni menadžer Bret Vič odgovoran za to što je Patrik Mahoms završio u njegovom timu.

Čifsi su Mahomsa izabrali kao 10. pika na draftu 2017. godine, ali pošto su ugovorili trejd sa Bafalom Bilsima. Da bi birali pre nego što je trebalo, Bilsima su prosledili dva pika prve runde i jedan treće, a sve zato što je Vič smatrao da mladi kvoterbek najbolji kandidat ikada viđen na draftu.

Povezano

Znalo se da će biti veliki, Bred Vič je to rekao, a on je naš generalni menadžer. Rekao je da je najbolji igrač kojeg je ikada video. To je zaista veliko odavanje poštovanja jednom klincu. Sada kada sam proveo vreme sa njim i gledao ga kako igra, mogu da kažem da je prokleto dobar“, rekao je Rid.

Pred Mahomsom je sada najveća utakmica njegove dosadašnje karijere, pošto se u nedelju Čifsi sastaju sa San Francisko 49ersima u 54. Superboulu. Taj meč je na programu od 0.30 posle ponoći, uz direktan prenos na Sport Klubu 1.

Mahoms je u regularnom delu sezone odigrao 14 utakmica, na kojima je svaki put bio starter, a u karijeri imao je 724 uspešna dodavanja iz 1.099 pokušaja za 9.912 jardi i 76 tačdaunova. Na dve utakmice na putu do Superboula bacio je za 1.188 jardi, a kompletirao je 46 dodavanja iz 70 pokušaja.