Komesar NFL se brine za Braunovo zdravlje

NFL 29. jan. 202021:23 > 21:26
Podeli:
Christian Petersen/Getty Images

Komesar NFL Rodžer Gudel rekao je da pomno prati sva dešavanja oko vajd risivera Antonija Brauna, ali da je više zabrinut za njegovo zdravlje, nego da li će se vratiti na teren.

Braun je prošle nedelje uhapšen na Floridi zbog optužbi za razbojništvo i fizički napad, da bi potom bio pušten iz pritvora, posle plaćene kaucije od 10.000 dolara. Iako mu je prvobitno naložen kućni pritvor, kasnije mu je omogućeno da napusti kuću zbog ranije ugovorenih obaveza, među kojima je i prisustvo Superboulu, ali ima obavezu da se na dnevnom nivou javlja sudu. Takođe će morati redovno da ide na kontrole krvi na alkohol i narkotike, kao i procenu mentalnog zdravlja.

Povezano

Prvenstveno uvek treba misliti na Antoniov dobrobit i razumeti kroz šta on prolazi. Ne pričamo o dobrobiti igrača javno, ali mogu da vas uverim da NFL i Asocijacija igrača imaju veliki broj resursa koji su na raspolaganju svim igračima. I sve će to biti dostupno njemu“, istakao je Gudel,Želimo da mu pomognemo da se vrati na pravi put, da bude u poziciji da bude uspešan u životu. Uvereni smo da to može da se desi. Imamo želju da radimo vredno na tome, a sa našeg stanovišta je prvi korak da mi radimo sve što možemo da mu pomognemo“.

Braun je prethodno tokom ove sezone imao probleme zbog optužbi za seksualno zlostavljanje, zbog čega su mu Nju Ingland Petriotsi uručili otkaz posle samo jedne utakmice. Prethodno je izdejstvovao da ga se Oukland Rejdersi odreknu, pošto je u njihove redove stigao u martu prošle godine. 31-godišnji hvatač je pre toga proveo devet sezona u Pitsburg Stilersima, u čijim redovima je na 130 utakmica pretrčao 11.207 jardi i zabeležio 74 tačdauna.