Konačno je i Rid došao na red: Čestitali Fila, Lebron

NFL 3. feb. 20205:43
Podeli:
Mike Ehrmann/Getty Images

Jedan od najvećih NFL trenera, svakako u ovom veku Endi Rid konačno je dočekao da u dvodecenijskoj karijeri dođe do Lombardijevog trofeja. To su mu omogućili Kanzas Siti Čifsi posle preokreta nad San Franciskom.

Povezano

Rid je jedan od retkih uspešnih trenera koji se tek posle 222 pobede domogao Lombardijevog trofeja. U 20-godišnjoj karijeri kao glavni trener vodio je Filadelfiju i Kanzas Siti čak do 15 učešća u plej-ofu, a sa Filadelfijom je igrao Superboul 2005. i izgubio od Nju Inglanda. Rid je i pre ovog meča bio veliki kandidat za ulazak u Kuću slavnih, a pre njega je to uspeo samo jedan trener koji nije osvojio Lombardijev trofej, legendarni trener Bafala Marv Levi, koji je sa Bilsima četiri puta uzastopno gubio „utakmicu nad utakmicama.“ Sigurno da je sam Rid osetio veliko olakšanje posle meča u Majamiju.

– Ja sam ponizan čovek. Srećan sam što sam uopšte imao priliku da sve ovo doživim. Da upoznam sve ove ljude, prijatelje u ovoj ligi, igrače, trenere, organizaciju. Zasluge za ovo pripadaju timu, posebno odbrani koja je preokrenula meč. Timski napor nas je doveo dovde – rekao je Rid.

Naravno priliku da velikom treneru čestitaju na uspehu karijere nisu propustili ni bivši klub Filadelfija, ali ni bivši njegov igrač Donovan Mekneb, kao i ni čuveni Lebron Džejms.