Jaguarima se sviđa London, dva meča igraju na Vembliju

NFL 5. feb. 20202:32 > 2:35
Podeli:
Jack Thomas/Getty Images

Džeksonvil će postati prva NFL franšiza koja će čak dve svoje utakmice u jednoj sezoni umesto na svom terenu igrati na neutralnom i to van Sjedinjenih Američkih Država.

Jaguari će domaćini na Vembliju umesto na svom „TIAA Benk fildu“ biti u dve uzastopne nedelje, ali se još uvek ne zna ko će im biti tačno protivnici. Ova franšiza ima naravno posebnu vezu sa Londonom jer je vlasnik Šahid Kan, biznismen koji gazduje i fudbalskim klubom Fulam i koji je Jaguare u London dovodio još od 2013. svake sezone.

„Jedva čekamo da produbimo odnos sa Londonom i Britanijom, zahvalili bismo se navijačima u Britaniji koji su bili fenomenalni od naše prve posete pre sedam godina“, rekao je Kan.

Džeksonvil će sa Čikagom i Pitsburgom sigurno igrati kod kuće u Floridi, dok bi tako u London mogli da dođu Hjuston, Indijanapolis, Tenesi, Klivlend, Detroit ili Majami.

Inače osim mečeva Jaguara na najvećem engleskom stadionu, dva NFL meča naredne sezone će se igrati i na novom stadionu Totenhema.

Džeksonvil inače nije tim koji ima problema sa posetama. „Benk fild“ je u nedavno završenoj sezoni bio solidno popunjen, 93% stolica je bilo zauzeto u osam mečeva na domaćem terenu, a prosečno ih je gledalo nešto više od 63 hiljade ljudi.