Bridžvoter došao u Karolinu, Kem može da ide

NFL 17. mar. 202020:17 > 20:40
Podeli:
Maddie Meyer Getty Images Sport

Velike promene događaju se u Karolina Pantersima. I to na glavnoj poziciji, poziciji kvoterbeka. Dugogodišnji organizator igre Kem Njutn dobio je dozvolu da traži trejd, a u ekipu je doveden Tedi Bridžvoter.

Još sredinom prošle sezone govorilo se da bi Kem Njutn mogao da napusti Karolinu u kojoj je od počtka NFL karijere od 2011. Do takvog preokreta je došlo usled serije povreda, zbog kojih je propustio većinu prošle sezone, a odlično ga menjao Kajl Alen. Zvanično, Panteri su MVP 2015. dali dozvolu da traži trejd i biće zanimljivo videti gde će Njutn završiti. Odlaskom Toma Brejdija otvorila se kao moguća destinacija i Nju Ingland Petriotsi.

Već su reagovali u Šarlotu i doveden je Tedi Bridžvoter. Momak kome je 27 godina prve četiri godine u karavanu proveo je u Minesoti. Bio je projektovan kao prvi kvoterbek, na toj poziciji proveo je dve godine, ali čitavu treću propustio je zbog povrede, a u poslednjoj samo jednu utakmicu. Potom je bio član Njujork Džetsa i Nju Orleansa, ali u obe ekipe bio je rezervni kvoterbek. Ipak, prošle sezone na pet utakmica je bio starter zbog povrede Drua Brisa i zadovoljio je. Prebacio je 1.384 jarda uz devet pasova za tačdaun.

Biće zanimljivo videti ko će na kraju biti prvi kvoterbek, da li Alen ili Bridžvoter. Kao i gde će završiti Njutn.