Nik Fols u Čikagu, novi QB u Pantersima!

NFL 18. mar 202020:25 > 20:33
Podeli:
Andy Lyons/Getty Images

Dosadašnji kvoterbek Džeksonvila Džeguarsa i junak velikog Superboul slavlja Filadelfija Iglsa pre dve godine Nik Fols od danas ima novi klub - Čikago Berse.

Nakon što se u sezoni 2017/2018. povredio Karson Venc, Iglsi su se oslonili na iskustvo Folsa koji je trebalo da preuzme glavnu ulogu kreatora napada. To je učinio na senzacionalan način, a ekipa iz Pensilvanije je osvojila četvrtu NFL titulu u istoriji. 

U martu 2019. godine Fols je napokon dobio i ugovor koji je zaslužio, potpisao je za Džeksonvil, vrednost posla iznosila je 88 miliona dolara od čega 50 garantirano. Samo godinu dana kasnije ponovo se seli, sa sunčane Floride stiže u prohladni i vetroviti Čikago.

NFL tržište je otvoreno i već se događaju neke važne promene, Tom Brejdi će karijeru nastaviti u Tampi, a Fols stiže u Berse koji su se odrekli pika četvrtog kruga drafta. Očigledno, sa strane njegovog bivšeg kluba ovo je bio klasični ‘salary dump’.

Promena se dogodila i u Karolini, a američki mediji prenose da Pantersi menjaju kvoterbeka. Od 2011. godine kao prvi pik drafta ekipu je predvodio Kem Njutn koji je pre pet godina bio MVP sezone. Protekle dve godine imao je određenih problema sa zdravljem, a očigledno je da Panteri ne veruju da će se vratiti na nekadašnji nivo pa su odlučili da vođa navale bude Tedi Bridžvoter koji je potpisao trogodišnji ugovor vredan 63 miliona dolara.

Dvadesetsedmogodišnjak je 2014. bio 32. pik na draftu, a prve sezone proglašen je za rukija godine. Tada je nosio dres Minesota Vikingsa koji su verovali da su pronašli kvoterbeka budućnosti. Ipak, dve godine nakon drafta pretrpeo je tešku povredu kolena zbog koje je umalo prisilno završio karijeru.

Oporavljao se dve godine, povratak se dogodio 2018. najpre u Njujork Džetsima, a zatim je bio rezerva Druu Brisu u Nju Orleansu. Interesantno, Bridžvoter je pregovarao sa Bersima pre nego je postigao dogovor s Pantersima.

Konačno, dočekao je svoj trenutak i bit će svakako zanimljivo pratiti kako će se Panthersi snaći s novim QB-om. Što će se sada dogoditi s Camom Newtonom? Navodno, momčad ga je informirala da je slobodan pronaći klub putem razmjene igrača, na ugovoru još ima godinu dana radnog odnosa za plaću od 19 milijuna dolara. Čitavu karijeru proveo je u Panthersima.