Remsi otpuštaju Gurlija i Metjusa

NFL 19. mar 202021:02 > 21:07
Podeli:
Scott Cunningham/Getty Images

Dok je širom sportskog sveta glavna vest pandemija koronavirusa i uticaj na velika takmičenja, u NFL traje, nikada luđi Free Agency. Glavna zvezda je Tom Brejdi, ali će u fokusu biti jedan od najboljih raning bekova današnjice Tod Gurli.

Momak koji je bio jedan od najvažnijih igrača Los Anđeles Remsa na pohodu na Superboul pre malo više od godinu dana, sada je otpušten. Remsi su se na ovakav potez odlučili samo godinu dana od potpisivanja mega ugovora vrednog 60 miliona dolara, od čega 45 miliona garantovanih. Na ovaj potez ekipa iz Grada anđela odlučila se, po svim izveštajima, zbog hroničnih problema trkača sa kolenom, koji su ozbiljno počeli da se javljaju u plej-ofu pretprošle sezone.

Po ugovoru ove sezone bi Gurli koštao Remse 17 miliona dolara, a ukoliko ne bi igrao zbog povrede 10 miliona dolara. Ovaj potez je koštao Remse 20 miliona dolara, ali je koliko toliko šteta neutralisana jer će uštedeti po 10 miliona dolara u naredne dve godine.

Remsi su se takođe odlučili da otpuste i Kleja Metjusa. Ova dva poteza najava su ribildinga ekipe, koja je prošle sezone zamalo propustila plej-of.