Pantersi ne računaju više na Njutna

NFL 24. mar. 202018:20 > 18:24
Podeli:
Ezra Shaw/Getty Images

Karolina Pantersi će u toku dana uručiti otkaz kvoterbeku Kemu Njutnu, prenosi ESPN.

Na taj način, Njutn će posle devet godina napustiti franšizu iz Šarlota. Pantersi su pre nedelje svojoj nekadašnjoj zvezdi dali dozvolu da potraži trejd, međutim, najkorisniji igrač NFL iz 2015. je istakao da on to nije želeo, već ga je klub naterao.

Povezano

Samo nekoliko sati kasnije pojavile su se informacije da su Pantersi kompletirali transfer Tedija Bridžvotera, koji je do sada bio rezervni kvoterbek Nju Orleans Sejntsa. Bridžvoter je sa ’Panterima’ potpisao trogodišnji ugovor vredan 63 miliona dolara, po kojem će u prvoj sezoni u Karolini dobiti 14 miliona dolara, a potom 23, pa 26 miliona.

Pošto je postigla dogovor oko dovođenja novog kvoterbeka, Karolini je postalo neophodno da otpusti Njutona da bi oslobodila prostor u ’seleri kepu’. Njutn je naredne sezone trebalo da dobije 21,1 milion dolara, a time što su ga se Pantersi otarasili oslobodili su nešto više od 19 miliona u ’kepu’.

Njutn je od sezone u kojoj su ’Panteri’ poraženi u Superboulu od Denver Bronkosa imao velike probleme sa povredama, a Karolina je samo jednom izborila plasman u plej-ofu. Bilo je to 2018. godine, kada je poražena od Nju Orleans Sejntsa u vajld-kard rundi.

Tokom karijere, iskusni kvoterbek je u regularnom delu sezone na 125 utakmica imao ukupno 2.371 dodavanje iz 3.980 pokušaja za ukupno 29.041 jard i 182 tačdauna. U plej-of se sa Pantersima, koji su ga izabrali kao prvog pika na draftu 2011. godine, plasirao četiri puta i na sedam utakmica je ostvario 130 bacanja iz 224 pokušaja za 1.821 jard i 10 tačdaunova.

Raning bek Pantersa Kristijan Mekefri se, inače, već oprostio od Njutona na društvenim mrežama.