Rejdersi bi kvoterbeka na draftu?

NFL 30. mar. 202019:17 > 19:36
Podeli:
Ethan Miller/Getty Images

Bliži se draft, a samim tim i klubovi se sve bolje upoznaju sa potencijalnim pojačanjima sa koledža. Pandemija koronavirusa sprečava direktan kontakt ali tu su video veze i, za sada, taj proces se odvija prilično nesmetano.

Jedni od onih koji će biti pod budnim okom na ovom draftu su Las Vegas Rejdersi. Imaju dva pika u prvoj rundi, 12. i 19. pika i svakakve kombinacije su u opticaju. Prognozira se da će prvi pik da im bude vajd risiver, pozicija koja se percipira kao najranjivija u redovima Pljačkaša, ali daleko od toga da je to zacrtano.

Iako su doveli Markusa Mariotu i Derik Kar je (i dalje) prvi kvoterbek, ekipa iz Las Vegasa pokazala je interesovanje za kvoterbeka sa Oregona Džastina Herberta. Organizovali su i razgovor video vezom, što je podgrejalo spekulacije da bi možda upravo on mogao da bude njihov prvi pik. Ono što u toj priči predstavlja potencijalni problem je činjenica da ispred Rejdersa ima nekoliko zainteresovanih ekipa za kvoterbeka. To je u prvom redu Sinsinati, koji ima pravo prvog pika, ali gotovo je izvesno da će ga oni iskoristiti, takođe za kvoterbeka Džoa Baroua. Zatim tu je Vašington sa drugim pikom kao i Majami sa petim pikom, ali takođe su i treći Detroit i četvrti Njujork Džajentsi zainteresovani za kvoterbekove, makar da ih i trejduju.

Sam Herbert se kotira kao treći kvoterbek, iza Baroua i Tua Tagaovailoe, stoga jasno je da, ako ga Rejdersi žele, moraće da uđu u neki trejd neposredno pre samog drafta.