"Kako objasniti roditeljima da sam hteo da se ubijem?"

NFL 1. apr 202017:42 > 17:50
Brett Carlsen / Stringer

Igrač Atlanta Falkonsa Hejden Hurst otkrio je da tokom studentskih dana prolazio kroz izuzetno težak period, zbog čega je 2016. godine pokušao da sebi oduzme život.

Tajt end Falkonsa imao je velikih problema sa alkoholom i narkoticima, što je moglo da bude izuzetno kobno po njega.

U 23. godini života pokušao je da počini samoubistvo.

Ne sećam se tačno šta se desilo. Znam da sam gutao pilule i pio čašu za čašom sve dok bol potpuno ne iščezne. Da sam imao pištolj, sigurno bih ga iskoristio to veče i bio bih mrtav. Probudio sam se sav krvav u krevetu, sa ranama po rukama. Bio sam vezan lisicama za krevet jer sam pokušao sebi da prerežem vene. Nisam znao kako da reagujem„, istakao je on u priči za „PlayersTribune„.

O celom slučaju obavešteni su i njegovi roditelji, a susret sa njima bio je posebno težak za Hursta.

Bio sam posramljen. Kako da im objasnim da sam upravo pokušao da se ubijem? Pogledao sam mamu pravo u oči i osetio kako sam lisicama prikovan za krevet. Nisam mogao ništa da kažem. Reči nisu izlazile iz mojih usta. Želeo sam da propadnem od sramote, a imao sam samo 22 godine…„, dodao je 26-godišnji Amerikanac.

Hurst je studirao na univerzitetu Južna Karolina, pre nego što je 2018. izabran kao 25. pik od strane Baltimor Rejvensa. Taj tim je napustio proteklog marta i prešao u redove Falkonsa.