Trubiski nije otpisan u Bersima

NFL 3. apr 202022:51 > 23:00
Podeli:
Jonathan Daniel/Getty Images

Iako je u Čikago došao šampionski kvoterbek Nik Fols, generalni menadžer Bersa Rajan Pejs potvrdio je da će se voditi otvorena borba između njega i starosedeoca Miča Trubiskog za mesto startnog kvoterbeka.

Dovođenjem Nika Folsa dobili smo baš ono što smo želeli od samog starta – otvoreno takmičenje za prvog kvoterbeka. Razgovarali smo sa obojicom i to smo im predočili – rekao je Pejs.

Trubiski je tri godine predvodio Berse, od toga ih uveo u plej-of posle više godina pauze. Ipak, daleko od toga da je briljirao, tako da su se obistinile najave da klub ima u planu možda i da ga menja. Ali ako je mogao da poželi idealnijeg čoveka sa kojim će deliti svlačionicu i mesto kvoterbeka, onda je to Fols. Čovek koji je bio šampion sa Filadelfijom 2018. ima veliki talenat, znanje, kvalitet, iskustvo, ali i velike probleme sa povredama. Jednostavno, ne pamti se kada je uspeo da odradi celu sezonu, pa nije ni prošlu kada je dobio mesto startnog kvoterbeka Džeksonvila.

Filadelfiju je do titule vodio kada je ušao umesto povređenog Karsona Venca pred sam plej-of. Mnogi smatraju da je on idealan čovek da bude pored mladog kvoterbeka, jer može da ga učini boljim, prenese mu iskustvo, a opet teško može da ga ugrozi na duže staze upravo zbog činjenice da mu je telo dosta istrpelo zbog mnoštva povreda.