Tramp: NFL počinje na vreme

NFL 4. apr 202022:20 > 22:29
Gatty Images Sport Darrian Traynor

Predsednik Sjedinjenih američkih država Donald Tramp izjavio je da veruje da će NFL sezona početi u septembru, baš kako je i planirano, uprkos teškoj situaciji u vezi sa koronavirusom koja je na snazi u SAD.

Tramp je izjavio da je razgovarao sa komesarima svih najvećih profesionalnih liga, kao i da se nada da će navijači biti na stadionima širom SAD u septembru, preneo je informacije svojih izvora ESPN.

NFL je nedavno zatvorila svoje trening-centre usled pandemije koronavirusa i organizovala NBA draft tako da će moći da se održi bez navijača. Sve profesionalne lige trenutno su na pauzi tokom vanrednog stanja u SAD.

Na pozivu koji spominje ESPN bili su komesar NFL Rodžer Godel, Rob Manfred ispred MLB, Adam Silver iz NBA, komesar NHL Geri Betman, centralna figura američkog automobilizma Rodžer Penski, kao i predstavnici PGA tura, WNBA, MLS i UFC, ali direktor sportske zabave WWE i Trampov dugogodišnji prijatelj Vins Mekmejhon.

Predsednik je pohvalio sve timove i igrače na vrednom radu kojim poboljšavaju svoje zajednice i raduju navijače širom zemlje“, navodi se u saopštenju Bele kuće.