Da li se Rodžersu sprema Farvov scenario?

NFL 24. apr 202016:15 > 16:37
Podeli:
Stacy Revere/Getty Images

Jedno od iznenađenja prve večeri drafta je izbor Grin Bej Pekersa. Oni su izvršili trejd pikova sa Majami Dolfinsima da bi izabrali kvoterbeka.

Grin Bej je trebalo da bira sa 30. mesta, ali su trejdovali tog i 136. pika sa Majamijem za 26. pika i izabrali su kvoterbeka Džordana Lava. Ovaj potez mnoge je iznenadio jer Grin Bej u svojim redovima ima jednog od najboljih kvoterbekova u karavanu Erona Rodžersa i daleko veće probleme u drugim linijama, pre svih u hvatačkom korpusu.

Zašto je Grin Bej potrošio pika prve runde na mesto na kojem ima vrhunsku opciju? Pa još trejdovao da bi bio samo četiri mesta bolji. Pride, Lav je biran tek kao četvrti kvoterbek na draftu. Sva ova pitanja logično su se postavljala čim se prva runda završila. Mnogi komentatori već su počeli da se prisećaju situacije iz 2005. kada je za Grin Bej bacao čuveni šampionski kvoterbek Bret Farv, a ekipa je sa 24. mesta birala upravo Erona Rodžersa. Posle tri godine Favr je otišao iz Grin Beja a Rodžers je uzeo mesto startnog kvoterbeka. Odmah je počelo da se postavlja pitanje da li Met le Fler već sada razmišlja o vremenu posle Rodžersa?

Sa jedne strane ima i za to logike. Le Fler je jedan od najmlađih trenera u NFL, dok je Rodžers sa 36 godina jedan od najstarijih i negde ima smisla da mladi trener ukoliko želi da se zadrži duže na Lembo Fildu razmišlja i o sutrašnjici. To naravno ne mora da znači i sve je samo ne tako, da je Rodžers bivši a Lav sadašnji, što je i generalni menadžer Brajan Gatenkast potvrdio.

Eron je ovde dugo i vrlo dobro zna šta mi igramo. Ima veliku motivaciju, igra za što bogatije nasleđe. Što se tiče Lava, pratimo ga već duže vreme, ume da donosi odluke, ali za ovo mesto potrebno je vreme – rekao je Gatenkast.

Doduše, nije ni Rodžers odmah uzeo mesto Breta Favra nego tek za tri godine. Zanimljivo, tada je Favr imao 39 godina, koliko će i Rodžers imati za tri leta. Sam Gatenkast je priznao da nije razgovarao sa Rodžersom posle drafta. Kada je otišao iz Grin Beja Favr je obukao dres Njujork Džetsa, ali posle samo godinu dana vratio se u severnu diviziju NFC, ali u dres Minesote. On i Rodžers imaju po jednu titulu.