Kraft donira prsten narodnoj kuhinji

NFL 11. maj 202016:34 > 16:45
Tom Pennington/Getty Images

Velika je kriza u SAD izazvana pandemijom koronavirusa. Loše vesti svakog dana utiču na moral i raspoloženje građanstva i zbog toga je posebna odgovornost na onima najbogatijima i najuticajnijima.

Jedan od njih svakako je Robert Kraft. Prvi čovek Nju Ingland Petriotsa vrlo je svestan svoje uloge u sadašnjem, veoma teškom trenutku. Zbog toga je odlučio da narodnoj kuhinji, koja je na posebnom udaru zbog obilne količine posla, donira šampionski prsten sa Superboula 51. Sam čin davanja baš tog prstena govori da Kraft nije mislio samo na novčani već i na simbolički aspekt ove donacije.

Mnogo sam razmišljao šta bih posebno mogao da uradim? I onda sam se setio našem duela sa Atlantom. Nadoknadili smo 28:3 i pobedili utakmicu koju bi 99.6% njih izgubilo. Vratili smo se i pobedili. To je svetu sada upravo potrebno i zbog toga sam dao upravo ovaj prsten jer on sve to predstavlja – rekao je Kraft.

Taj prsten je na aukciji sa početnih 75.000 dolara dostigao vrednost od 300 hiljada dolara. „All-In Challenge“ preko koje je organizovana ova donacija do sada je prikupio 38 miliona dolara od preko 715 hiljada donacija uz učešće više od 350 slavnih.