Markiz Li završio u Nju Inglandu

NFL 14. maj 202018:10 > 18:27
Justin K. Aller/Getty Images

Svesni da su prošle sezone najviše problema imali sa risiverima Nju Ingland Petriotsi rešili su da nešto urade po tom pitanju. Najnovija akvizicija je dojučerašnji hvatač Džeksonvila Markiz Li.

Patriote su bile dosta tihe kada su vajd risiveri u pitanju u ovom prelaznom roku. Doveden je samo Dejmijer Bird iz Arizone, a pride su ostali bez Filipa Dorseta. Doveden je Markiz Li koji je do sada igrao u Džeksonvilu i bio važan šraf u pohodu na konferencijsko finale 2017. Ipak, nekoliko povreda uticalo je da se izgubi u planovima ekipe sa Floride, koja je pride krenula u ozbiljan ribilding.

Bilo je veoma teško sa povredom kolena, a potom i ramena. Ali to je bio zadatak u kojem sam na neki način uživao pokušavajući da spoznam svoje granice. Ljudi sumnjaju u mene zbog tih povreda, ali to će za mene biti faktor motivacije – rekao je Li.

Potpisao je jednogodišnji ugovor za veteranski minimum. Dobija garantovanih 300 holjada dolara, a ukoliko uđe u tim od 53 igrača popeće se na 887.500, a do kraja sezone može da zaradi i milion dolara. Najbolje brojke imao je 2016. kada je zabeležio 851 uhvaćen jard uz tri tačdauna.