Rodžers: Do kraja u Pekersima? Možda nije realno

NFL 16. maj 202015:55 > 16:00
Podeli:
Harry How/Getty Images

Kvoterbek Grin Bej Pekersa Aron Rodžers rekao je da mu je i dalje želja da karijeru završi u franšizi iz Viskonsina, iako da vrlo lako može da se desi da tako ne bude.

Razlog za to je definitivno odluka Pekersa da se upuste u trejdove kako bi kao 26. pika na draftu izabrali Džordana Lava sa Juta Stejta kao njegovu potencijalnu zamenu. Rodžers je priznao da je bio iznenađen i ne nužno oduševljen tim potezom, ali da ga razume.

Povezano

Mislim da je to bilo iznenađujuće na osnovu mog osećaja da želim da igram u četrdesetim, a potom shvatanje da to menja određene elemente. Jer koliko god ja verujem u svoje sposobnosti i ono što mogu da postignem i onoga što mi možemo, postoje neki novi faktori koje ne mogu da kontrolišem. I moja iskrena želja da započnem karijeru i završim je u istom timu, kakvu su imali mnogi igrači tokom godina, možda neće biti realna“, rekao je Rodžers i dodao, „I koliko god da razumem da se razmišlja o budućnosti franšize i da postoji želja da se misli na tim, a to poštujem, u isto vreme i dalje verujem u sebe i imam jaku želju da igram i u četvrdesetim godinama. Samo nisam siguran kako će to sve skupa funkcionisati“.

Rodžers u decembru puni 37 godina, a ima ugovor sa Pekersima na još četiri sezone. Poslednje produženje ugovora potpisao je u avgustu 2018, a bilo je vredno 134 miliona dolara.  


Poznato je da je Rodžers bio zamena Bretu Farvu tri sezone, pre nego što je legendarni kvoterbek odlučio da se povuče. Međutim, kada je Farv izrazio želju da se vrati na teren, Pekersi su mu saopštili da je Rodžers dobio njegovo mesto i trejdovali su ga u Njujork Džetse. Farv je, inače, nedavno rekao da je pomislio da je odluka Grin Beja da draftuje Lava znači da će njegov naslednik karijeru završiti u nekom drugom timu.

Mislim da ovo samo pojačava verovanje da možeš da kontrolišeš samo ono što je u tvojoj kontroli. To mi je oduvek bila mantra, ali mislim da za svakog velikog sportistu postoje stvari koje nisu u njegovoj kontroli. To je očigledno nešto što mi je veoma važno, ali to ne mogu da kontrolišem. Ono što mogu da kontrolišem jeste kako igram i donosim odluke koje u nekom trenutku mogu da budu veoma teške. Ako odlučim da se povučem kada i Pekersima to bude odgovaralo, to je onda laka odluka. Ali, ako dođe vreme da mislim da mogu i dalje da igram na visokom nivou, da se osećam dobro, onda ću kao neki drugi odlučiti da igram negde drugde“, istakao je Rodžers.