"Kapernik je bio dobar kvoterbek, ali loš za biznis"

NFL 31. maj. 20200:36 > 0:42
Podeli:
Thearon W. Henderson/Getty Images

Nekadašnji kvoterbek San Francisko Fortinajnersa Kolin Kapernik 2017. godine počeo je da protestuje protiv položaja Afroamerikanaca u SAD klečanjem tokom intoniranja himne na mečevima NFL, a ubrzo posle toga nije mogao da nađe angažman u ligi, uprkos odličnim nastupima.

Nekadašnji funkcioner lige za komunikacije Džo Lokhart sada je politički analitičar CNN, a u svojoj kolumni govorio je o tome da je 32-godišnjak iz Viskonsina ostao bez posla zbog svojih političkih stavova.

Povezano

„Kapernik nije izostavljen iz NFL timova zbog svog umeća, niti zbog prevelikih finansijskih zahteva, niti je on sam to želeo. Ne, on je izbačen iz lige jer je bio finansijska opasnost – klećeći za društvenu pravdu započeo je pravu oluju“, izjavio je Džo Lokhart.

U SAD se protkelih dana događaju veliki protesti kojima je prethodilo brutalno ubistvo Džordža Flojda od strane policije Mineapolisa, a mnogi govore da je to ono na šta je Kapernik upozoravao tri godine ranije.

Timovi nisu želeli igrače poput Kapernika jer su oni loši za posao. Ma koliko je on bio talentovan, kontroverze ne idu dobro sa finansijama“, zaključio je analitičar.