Tramp neće gledati NFL, klečanje je sramota

NFL 15. jun 20200:49 > 0:52
Podeli:
Gatty Images Sport Darrian Traynor

Američki predsednik Donald Trump poručio je u da neće gledati utakmice NFL-a i fudbalske reprezentacije SAD ako igrači budu klečali za vreme intoniranja nacionalne himne.

Američki fudbalski savez je prošle nedelje saopštio kako je odustao od zahteva da igrači stoje za vreme himne, rekavši da je politika pogrešna i da ometa pokret “Black Lives Matter”.

Politika je usvojena 2017. godine nakon što je članica američke ženske fudbalske reprezentacije Megan Rapino kleknula tokom himne pre utakmice u znak solidarnosti sa NFL igračem Kolinom Kapernikom koji je kleknuo da upozori na rasnu nepravdu.

Neću to više gledati„, napisao je Twetteru Tramp i nastavio „Čini mi se da NFL kreće u tom smeru, ali ja to neću gledati, jer je to sramota“
Čelnici NFL lige su naglasili da su pogrešili što nisu slušali igrače koju su osudili rasizam u zemlji koju su zahvatili masovni protesti zbog policijske brutalnosti protiv ljudi crne puti, naročito nakon brutalnog ubistva Džordža Flojda.

Trump je glasno kritikovao igrače koji su klečali za vreme intoniranja himne, a ranije je na Twitteru napisao da NFL igrači, koji su to učinili, „ne poštuju državu i zastavu SAD„.