Timovi se "stidljivo" raspituju za Kapernika

NFL 27. jun. 202018:36 > 19:53
Podeli:
Thearon W. Henderson/Getty Images

Čitava atmosfera oko rasizma i antirasizma u SAD prelila se i na sport. Javljaju se mnogi sportisti da izraze stav i pokrenu neke akcije, a sve češće se na veliku scenu vraća i ime Kolina Kapernika.

Nekadašnji kvoterbek San Franciska, koji je sa Fortinajnersima igrao Superboul 2013. u elitnoj ligi nije od kraja 2016. Franšiza iz Kalifornije ga je otpustila pod izgovorom ribildinga, ali mnogi smatraju da se to dogodilo od kada je počeo klečanjem za vreme himne da izražava protest protiv problema koji je bio aktuelan i pre četiri godine, ali ove je dobio definitivno više podrške u javnosti.

Upravo ta promena javnog mnjenja podstakla je raspravu da li bi sada Kolin Kapernik mogao da bude „opran“ i da se vrati u NFL karavan. Da postoji nešto više od običnih nagađanja pokazuju i izveštaji da se nekoliko franšiza raspitivalo za kvoterbeka. Doduše, to su uradili dosta stidljivo, preko raznih posrednika, a čak nisu prišli ni igračevom agentu.

Ne pominje se nijedna od tih franšiza, ali nema sumnje da, ako je postojala šansa da se Kapernik vrati u NFL, da je sada pravi trenutak.