Negi: Fols je izgubio prednost u odnosu na Trubiskog

NFL 29. jul 202018:15 > 18:34
Podeli:
Andy Lyons/Getty Images

Trener Čikago Bersa Met Negi nagovestio je da će se u pripremnom periodu dosadašnji prvi kvoterbek Mič Trubiski i Nik Fols ravnopravno boriti za mesto prvog kvoterbeka. A onda je usledila pandemija koronavirusa i pokvarila sve planove.

Čak su u klubu odbili opciju da produže ugovor Trubiskom, što je mnogima bio jasan znak da žele da mu vide leđa posle ove sezone. U martu je Fols bio favorit za preuzimanje mesta prvog kvoterbeka, ali pandemija koronavirusa poremetila je organizaciju trening kampa, predsezonu i sve više deluje da će Negi ipak igrati na sigurno, tačnije na čoveka koji je bolje upoznat sa rosterom, a to je Trubiski.

Veliki je ovo hendikep, jer nije imao priliku da izgradi odnos sa ostatkom ekipe, posebno vajd risiverima, da radi na plejbuku, vežba rute. Veoma je važno videti kako se momci kreću, reaguju i ova situacija svakako je hendikep. On razume to – rekao je Negi o Folsu.

Povezano

Na kraju je dao savet obojici kako da se postave u novoj realnosti.

Za obojicu će biti teško. Ipak, treba da budu samo ono što jesu, da igraju fudbal. Obojica su dobri ljudi i verujem da će biti dobro u svlačionici.

Kako postoji velika šansa da se potpiuno otkaže predsezona Fols pre početka šampionata neće imati prilike da odigra meč sa novim saigračima, stoga verovatno će na prvim utakmicama prednost dobiti Trubiski koji je već tri sezone na tom mestu.