Bris bolji od Brejdija, slavlje Arizone u San Francisku

NFL 14. sep. 20201:38 > 1:58
Podeli:
Chris Graythen/Getty Images

Debi Toma Brejdija u novoj franšizi nije najbolje protekao. Tampa Bej Bakanirsi poraženi su u divizijskom derbiju Juga NFC od Nju Orleans Sejntsa 34:23. Aktuelni vicešampion San Francisko Fortinajnersi u derbiju Zapada NFC poražen je kod kuće od Arizona Kardinalsa 24:20.

Duel u Nju Orleansu ujedno je bio i okršaj dva kvoterbeka koja su obeležila ovaj vek Drua Brisa i Toma Brejdija. Svakako je posle meča Bris imao više razloga za zadovoljstvo, jer je njegov tim slavio. Sejntsi su znatno duže na okupu i to se jasno videlo u ovom meču, u kojem je briljirao Alvin Kamera. On je postigao dva tačdauna (po jedan uhvatio i istrčao), a uz to je osvojio ukupno 66 jardi iz skrimidža. Brejdi je imao više prebačenih jardi od Brisa (239 naspram 160), obojica su bacili po dva tačdauna, ali Bris nije bacao intersepšne, za razliku od Brejdija koji je bacio dva. Kod pobednika zapažen je bio i Džered Kuk sa 80 uhvaćenih jardi, dok su kod poraženih Kris Godvin i Skoti Miler imali po 79 i 73 uhvaćena jarda, a Rob Gronkovski je prvi NFL meč posle penzije završio sa samo dva hvatanja za 11 jardi.

Fortinajnersi su najavili da žele korak dalje u odnosu na prošlu sezonu kada su poraženi u Superboulu od Kanzas Siti Čifsa. Međutim, već na startu se pokazalo kako ni u samoj diviziji neće biti lako, pošto su Na Levis Stadionu silno pojačani Arizona Kardinalsi odneli pobedu 24:20. Poveo je domaćin 10:0, ali posle tačdauna Čejsa Edmundsa utakmica je obilovala preokretima. Poslednji udarac zadali su Kardinalsi, koji su postigli tačdaun pet minuta pre kraja preko Kenjana Drejka za konačnih 24:20. Tom trčanju prethodilo je sjajno hvatanje najvećeg pojačanja Diandrea Hopkinsa za 34 jarda, a inči su ga delili od tačdauna, koji mu je prvo dodeljen, da bi se onda ustanovilo da je bio kratak. Sam Hopkins je odigrao vrhunski meč sa 150 uhvaćenih jardi, dok je sam Kajler Marej prebacio 230 jardi uz po bačen tačdaun i intersepšn i istrčao 91 jard za tačdaun. Junak Drejk je pored tačdauna istrčao i 60 jardi. Na drugoj strani Džimi Garopolo je meč završio sa 259 prebačenih jardi uz dva tačdauna bez intersepšna, Rahim Mostert je zbirno osvojio 152 jarda uz uhvaćen tačdaun, ali to nije bilo dovoljno za pobedu.

U preostalom meču u ovom terminu Los Anđeles Čardžersi su posle velike borbe pobedili u gostima Sinsinati 16:13, a za domaćina je debitovao prvi pik sa drafta Džo Barou koji je prebacio 193 jarda uz intersepšn i istrčao 46 jardi.