Kapernik: NFL vodi propagandu

NFL 14. sep. 20209:20 > 9:23
Podeli:
Carmen Mandato/Getty Images

Kolin Kapernik optužio je NFL da vodi "propagandu o tome kako brinu o crnim životima".

Sezona u NFL je počela. Svi mečevi počinju isticanjem različitih poruka podrške pokretu „Black lives matter“. Neki igrači kleče tokom izvođenja himne, neki su odlučili da za to vreme ostanu u svlačionicama.

Kolin Kapernik oglasio se na Tviteru i optužio NFL da „vodi kampanju o tome kako brine o crnim životima“, a dodao je i da namerno umanjuju uspehe njegovog nekadašnjeg saigrača i San Franciska Erika Rida upravo zbog njegove aktivnosti u borbi za socijalnu jednakost.

Rid je prvi stao uz Kapernika 2016. kada je Kapernik počeo da kleči tokom intoniranja himne i od tada je izuzetno aktivan u borbi protiv rasizma. Oba igrača su se žalila NFL da ih vlasnici timova šikaniraju zbog njihovog protesta. Kapernik je bez angažmana od 2017. dok je Rid 2018. potpisao za Karolina Panterse, ali je slobodan agent od marta prošle godine.

Kapernik smatra da se zbog toga ne pridaje pažnja njegovim igrama i rekordima koje je postavio.

„Dok NFL vodi propagandu o tome kako brinu o crnim životima, i dalje aktivno sapliću Erika Rida zbog njegove borbe. Erik je postavio dva rekorda franšize prošle godine i jedan je od najboljih defanzivnih igrača u ligi“, napisao je Kapernik.