Lažna uzbuna među Svecima

NFL 4. okt 202014:07 > 14:15
Ronald Martinez, Getty Images Sport

Utakmica između Detroit Lajonsa i Nju Orleans Sejntsa odigraće se po rasporedu u nedelju uveče u 19 časova. Postojala je mogućnost da se i ovaj meč odloži, ali se ispostavilo da ipak nema pozitivnih slučajeva na koronavirus u redovima Nju Orleansa.

Christian Petersen/Getty Images

U subotu uveče se pojavila informacija da je pozitivan nalaz dobio Majkl Barton, fulbek Svetaca. Međutim, nekoliko sati kasnije urađen je novi test i bio je negativan. Odmah su naravno testirani i svi igrači koji su bili u bliskom kontaktu sa Bartonom, ali ni kod jednog nije utvrđeno prisustvo virusa.

Povezano

Tokom ove nedelje već su odložene dve utakmice predviđene za četvrti vikend. Prvi veliki broj slučajeva koronavirusa pojavio se u timu Tenesija. Zbog toga je njihov duel sa Pitsburgom pomeren za 25. oktobar. Dan kasnije stigla je informacija da je pozitivan i Kam Njuton, kvoterbek Nju Inglanda. Odlučeno je da se ta utakmica ne igra u nedelju, a prema najnovijim informacija postoji mogućnost da taj duel bude na programu u ponedeljak ili utorak.

Rodžer Godel, komesar NFL karavana, istakao je da je trenutna situacija stresna za sve u organizaciji, ali da će zdravlje i bezbednost uvek biti na prvom mestu. Timovi će moći da se vrate u takmičenje tek kada ne budu imali nijedan slučaj zaraze među igračima.