Rejdersi zaustavili šampione

NFL 11. okt. 202022:32 > 22:52
Podeli:
Jamie Squire/Getty Images

U velikom derbiju divizije Zapad Američke fudbalske konferencije Las Vegas Rejdersi kao gosti savladali su aktuelne šampione Kanzas Siti Čifse 40:32 u petom vikendu NFL šampionata.

Ništa pre meča nije ukazivalo da bi Rejdersi mogli do pobede. Poslednjih pet mečeva nisu pobedili velikog rivala, čak sedam su bez trijumfa bili na Erouhedu. Kanzas Siti je dočekao peti vikend sa maksimalnih 4-0, a ekipa iz Las Vegasa sa 2-2. Ali to je NFL i četa Džona Grudena odigrala je u svakom aspektu sjajan meč i na kraju zasluženo pobedila.

Poveli su Rejdersi 3:0 posle fild gola Karsona, ali onda je usledio karakterističan ples Patrika Mahomsa i Čifsa. Prvo istrčan tačdaun Mahomsa, zatim intersepšn Dereka Kara i potom tačdaun Tajrika Hila za vođstvo Čifsa 14:3. Ali gosti se nisu predavali, a počeo je da briljira Derek Kar, koji je prvo proigrao Nelsona Agolora za 59 jardi i tačdaun za 14:10. Uzvratio je domaći tim tačdaunom Votkinsa za 21:10, ali onda su usledila dva tačdauna Rejdersa. Prvo je, posle sjajnog trčanja Bukera, Derek Kar bacio Voleru pas za tačdaun od pet jardi, a potom i pasom od čak 72 jarda uposlio rukija Henrija Ragsa za tačdaun i preokret – 24:21. Do poluvremena Harison Batker je pogodio fild gol i doneo izjednačenje.

A onda, čudesnih 26 minuta kada je odbrana Rejdersa u pitanju. Uspeli su potpuno da neutrališu šampiona i fantastičan napad predvođen Mahomsom, nisu primili niti poen. To je napad iskoristio da postigne dva tačdauna i fild gol. Ovog puta dva tačdauna je istrčao Džoš Džejkobs za ogromnih 40:24. Trevis Kelsi je uhvato tačdaun, a Vilijams konverziju za dva poena i Čifsi su četiri minuta pre kraja prišli na posed razlike – 40:32. Međutim, Rejdersi su zadržali loptu do kraja, a ključni potez napravili su na dva minuta do kraja, kada su igrali četvrti pokušaj za jard i Derek Kar je kvoterbek snikom iznudio nova četiri pokušaja i samim tim zadržao loptu za svoj tim do kraj.

Kar je meč završio sa 347 prebačenih jardi uz tri pasa za tačdaun i intersepšn, Džejkobs je istrčao 77 jarda uz dva tačdauna, a Rags je uhvatio 118 jardi uz dva tačdauna za goste. Kod Kanzas Sitija Mahoms je prebacio 340 jardi uz dva pasa za tačdaun i intersepšn, a istrčao je pored tačdauna i 21 jard, dok je Trevis Kelsi uhvatio 108 jardi uz tačdaun. Posle ove pobede Rejdersi su na drugom mestu divizije AFC Zapad sa skorom 3-2, dok je Kanzas Siti i dalje lider sa 4-1.

Pitsburg Stilersi ostali su neporaženi sa četiri pobede pošto su savladali kod kuće Filadeldiju 38:29, Baltimor je bio ubedljiv u divizijskom derbiju AFC Severa protiv Sinsinatija 27:3, dok su i dalje bez pobede Atlanta, koja je izgubila kod kuće u derbiju Juga NFC od Karoline 23:16 i Njujork Džetsi od Arizone 30:10 i oba tima su na 0-5.

Ostali rezultati: Vašington – L. A. Rems 10:30, Hjuston – Džeksonvil 30:14.