Debakl San Franciska, Dalas ostao bez Preskota

NFL 12. okt 20201:34 > 1:37
Tom Pennington/Getty Images

Odigrana su još tri meča pete nedelje NFL šampionata. Najveće iznenađenje dogodilo se u San Francisku, gde su Majami Dolfinsi razbili vicešampiona Fortinajnerse 43:17. Dalas Kaubojsi ostali bez prvog kvoterbeka.

Vratili su se u redove Fortinajnersa i prvi kvoterbek Džimi Garopolo i prvi raning bek Rahim Mostert, ali nije se vratio pobednički ritam. Ekipa Kajla Šenahana pokazala je sve one loše stvari koje je pokazivala i dok je igrala bez najvažnijih igrača i protiv Majamija odigrala verovatno najgoru partiju od kada je on trener.

Sve je bilo gotovo već posle prvog poluvremena. Dolfinsi koji su se pošteno porvali sa Sijetlom pre nedelju dana, ali nisu nikako uspevali da dođu do tačdauna, sada su ih postigli već tri i vodili su posle prvih pola sata 30:7. Na poluvremenu Šenahan je zamenio Džimija Džija Si Džej Betardom, ali se sreća nije promenila. Na kraju, težak debakl Fortinajnersa, koji su izgubili i treći meč kod kuće.

Kod pobednika briljirao je Rajan Ficpatrik sa 350 prebačenih jardi, tri pasa za tačdaun i samo šest nekompletiranih pasova iz 28 pokušaja, a imap je i 16 istrčanih jardi. Majls Gesicki osvojio je kombinovano 148 jardi iz skrimidža uz tačdaun, a Preston Vilijams je uhvatio 106 jardi uz tačdaun. Na drugoj strani Betard je prebacio 94 jarda uz tačdaun (Garopolo 77 uz dva intersepšna), dok je jedini vredan pomena bio još Rahim Mostert sa 90 istrčanih jardi. San Francisko je poslednji u diviziji NFC Zapad sa skorom 2-3, iza Sijetla koji ima 4-0, Los Anđeles Remsa sa 4-1 i Arizone sa 3-2, dok je Majami treći na Istoku AFC sa 2-3, iza Bafala sa 4-0 i Nju Inglanda sa 2-2, ali ispred Njujork Džetsa koji imaju 0-5.

Mučno je bilo u Arlingtonu i pored pobede Dalas Kaubojsa, druge u sezoni za preuzimanje prvog mesta Istoka NFC. Kauboji su jedva savladali Njujork Džajentse u divizijskom derbiju 37:34, fild golom Grega Zurlajna sa 34 jarda tri sekunde pre kraja. Ali još jedna loša partija odbrane nešto je što nikako ne može da raduje Majka Mekartija, ali i to je manja nevolja od one koja je zadesila ekipu tokom drugog poluvremena. Prvi kvoterbek Dak Preskot povredio je zglob i morao je da napusti teren i to na nosilima. Prve prognoze nisu nimalo obećavajuće i veoma je moguće da do kraja sezone Kaubojsi neće moći da računaju na prvog kvoterbeka, lidera u prebačenim jardama na nivou cele lige. Ipak, dobra je stvar da je ekipa pokazala karakter i uspela da se vrati posle deficita 17:3 i na kraju pobedi. Do povrede Preskot je prebacio 166 jardi uz intersepšn, a Endi Dalton je prebacio 111 jardi. Konačno je partiju u svom stilu imao Ezekijel Eliot sa 90 istrčanih i 14 uhvaćenih jardi i dva istrčana tačdauna. Na drugoj strani Denijel Džons je prebacio 222 jarda, Devonta Frimen istrčao 60 jardi uz tačdaun, a Darijus Slejton imao 129 uhvaćenih jardi. Dalas je sada lider Istoka NFC sa 2-3, ispred Filadelfije sa 1-3-1. Vašingtona sa 1-4 i Džajentsa sa 0-5.

Klivlend nastavlja odličnu seriju. Došli su do četvrte uzastopne pobede protiv Indijanapolisa 32:23 i sada su na deobi drugog mesta Severa AFC sa Baltimorom pošto obe ekipe imaju po 4-1, iza Pitsburga sa 4-0, a ispred Sinsinatija sa 1-4. Indijanapolis je sa 3-2 drugi na Jugu AFC iza Tenesija sa 3-0, a ispred Hjustona i Džeksonvila sa po 1-4.