Falkonsi otpustili Dena Kvina i Tomasa Dimitrofa

NFL 12. okt. 202015:01 > 15:08
Podeli:
Getty Images/Kevin C. Cox

Atlanta Falkonsi su uručili otkaz glavnom treneru Denu Kvinu i generalnom menadžeru Tomasu Dimitrofu, posle petog poraza u petom ovosezonskom meču.

Čelnici „Sokolova” objavili su ovu vest u nedelju veče, nakon poraza (16:23) od divizijskog rivala Karoline Pantersa.

Predsednik i Izvršni direktor Rič Mekej nadgledaće svakodnevne „fudbalske operacije” u klubu, a u isto vreme pomagati vlasniku Arturu Blanku u pronalaženju novog trenera i generalnog menadžera.

Ovakve odluke su veoma teške, ali prethodne dve sezone i start ove su posebno stresni, zbog moje duboke ljubavi koju osećam prema Denu, Tomasu i njihovim porodicama”, rekao je Blank. „Dugo godina oni su predstavljali mene, naš tim, organizaciju i grad Atlantu maksimalnom posvećenošću i strašću, koju biste uvek poželeli u vođama svog tima. Ali, kao što svi znaju, ovo je posao sa rezultatima i dugujemo našim navijačima najbolji mogući proizvod na terenu. Uložili smo sve moguće resurse za pobedu i to ćemo činiti i u budućnosti, a rezultati poslednjih dana ne ispunjavaju naše standarde i ne idu u skladu sa onim što sam obećao našim navijačima. Zbog toga ćemo u odgovarajuće vreme postaviti novo trenersko i kadrovsko vođstvo Atlante”, rekao je Blank.

Kvin je 2015. godine došao na kormilo Falkonsa, nakon što je prethodno radio u San Francisku, Majamiju, Njujork Džetsima i Sijetlu, mahom kao defanzivni koordinator. Pod njegovim vođstvom Atlanta je 2016. godina igrala u čuvenom Superboulu, kojeg je izgubila od Nju Ingland Petriotsa rezultatom 34:28, pošto je u trećoj četvrtini vodila 28:3. Još samo u narednoj sezoni Falkonsi su došli do plej-ofa, a u poslednje dve nisu uspeli da se nađu u doigravanju.

Ove sezone, prvi put od 1997., popularni Sokolovi imaju start 0-5.

Ime novog trenera Falkonsa očekuje se u naredna 24 časa. Atlanta u narednom kolu putuje u Minesotu, na noge Vikinzima.