Iglsi u poslednjem minutu oborili Džajantse

NFL 23. okt 20208:53 > 8:56
Podeli:
Mitchell Leff/Getty Images

Filadelfija Iglsi su savladali Njujork Džajantse 22:21 u prvom meču šeste NFL nedelje.

Meč je počeo odlično za Filadelfiju jer je u prvom drajvu došla do tačdauna. Postigao ga je kvoterbek Karson Venc utrčavši u end zonu. Posle naredna dva panta na obe strane i Džajantsi su stigli do tačdauna i to iz samo jedne akcije. Denijel Džouns je bacio pas Goldenu Tejtu za 39 jardi i bilo je 7:7. U narednom drajvu dugačkom 57 jardi Iglsi stižu samo do fild gola, a do kraja poluvremena nije bilo poentiranja.

I drugo poluvreme počinje serijom pantova i loših napada, da bi na 6:45 do kraja treće četvrtine Džajantsi stigli do tačdauna. Drajv od 88 jardi je imao svega tri akcije, a najvažnije je bilo trčanje kvoterbeka Denijela Džounsa od čak 80 jardi.  Interesantno da je on potpuno sam pao nekoliko jardi pred end zonom. Tačdaun je postigao Vejn Galman otrčavši za jednu jardu. Polovinom polsednje četvrtine tim iz Njujorka je vodio 21:10 kada je Sterlin Šepard uhvatio pas od dve jarde čime je završen drajv od 97 jardi i sedam i po minuta.

Iglsi se međutim nisu predali iako im je ostalo svega šest minuta. Za minut i po su vratili jedan tačdaun kada je Karson Venc bacio pas od tri jarde Gregu Vordu, ali je najvažniji bio pas Hajtaueru za 59 jardi. Odbrana je naterala zatim Džajantse na pant, da bi u poslednja dva minuta Filadelfija stigla do end zone rivala i postigla novi tačdaun. Boston Skot je uhvatio klujučan pas od 18 jardi čime je preokrenuo na 22:21. Džajantsi su potom meč završili famblom.

Danijel Džouns je imao 187 bačenih jardi, dva tačdauna i jednu presečenu loptu, dok mu je rejting bio 91,9. Karson Venc je na drugoj strani imao čak 359 bačenih jardi, dva pasa za tačdaun i rejting 91,1.