Engaku u Baltimor Rejvensima

NFL 23. okt. 202012:59 > 13:06
Podeli:
James Gilbert/Getty Images

Nije se dugo Janik Engaku zadržao u Minesota Vajkingsima. Defanzivac, koji je tokom leta stigao iz Džeksonvila, trejdovan je u Baltimor posle samo šest mečeva u redovima tima iz Mineapolisa.

Difensiv end je završio u Merilendu u sklopu dogovora po kojem će Minesota dobiti pika u trećoj rundi drafta 2021. i izbor u petoj rundi drafta 2022. godine. Engaku je u Minesotu došao za pika u drugoj rundi 2021. i pika u petoj rundi drafta 2022. godine.

Povezano

Baltimor je u više navrata u proteklih nekoliko meseci želeo da angažuje Engakua. Generalni menadžer Rejvensa Erik De Kosta ga je opisao „kao vrhunskog igrača i momak koji ozbiljno napada protivničke kvoterbekove. Ngakua je zadovoljan dogovorom jer je odrastao u Vašingtonu, dok je išao na koledž u Merilendu.

Ovim potezom Baltimor je ponovo ujedinio tandem iz Džeksonvila, koji je sa Engakuom činio Kalais Kempbel. U dosadašnjem delu sezonu Engaku je za Minesotu imao pet sekova i naterao je rivale na dva fambla. Baltimor je slobodan u ovoj rundi, a očekuje se da Janik bude u timu za divizijski derbi protiv Pitsburga, koji je na programu 1. novembra.

Baltimor bi mogao da dobije pojačanje i u napadu. Prema poslednjim informacijama na pragu potpisa je Dez Brajant, nekadašnji hvatač Dalasa. Brajant nije igrao još od 2018. godine, kada je na treningu povredio Ahilovu tetivu.