Šampion lako po snegu, katastrofa Kema i Patriota

NFL 25. okt. 202023:51 > 23:54
Podeli:
Dustin Bradford/Getty Images

Aktuelni šampion Kanzas Siti Čifsi ostvarili su novu pobedu, šestu u ovoj sezoni, pošto su u derbiju divizije Zapad AFC na gostovanju Denveru slavili . Ubedljiv je bio i vicešampion San Francisko i to protiv Nju Ingland Petriotsa .

 Sneg je dočekao šampiona na Mile High u Koloradu, ali ga nije omeo da dođe do još jedne rutinske pobede nad divizijskim rivalom. Odbrana je odradila lavovski deo posla, pošto je držala domaćina na svega devet poena sve do finiša utakmice. A napad je pokazao još jednom da je prava mašinerija i sa 43 postignuta poena potvrdio već ustaljen standard.

Kod pobednika Patrik Mahoms je prebacio 200 jardi uz pas za tačdaun, a ponovo je trčanje bilo na visokom nivou. Ukupno su Čifsi osvojili po zemlji 104 jarda i postigli dva tačdauna, a teret su ravnomerno rasporedili Klajd Edvard-Iler sa 46 jardi uz tačdaun i pridošlica Livion Bel sa 39 jardi iz šest nošenja. Na drugoj strani Dru Lok je prebacio 237 jardi ali uz dva intersepšna, dok su Bronkosi parirali po zemlji. Melvin Gordon je istrčao 68 jardi uz tačdaun, a Filip Lindzi čak 79 jardi. Kanzas Siti je lider Zapada AFC sa skorom 6-1, ispred Rejdersa sa 3-3, Čardžersa sa 2-4 i Bronkosa sa istim skorom.

Upravo su i Rejdersi i Čardžersi bili u akciji. Rejdersi iako su postigli prvi tačdaun protiv velikog dužnika iz Superboula 2003. Tampa Beja, na kraju su ubedljivo poraženi 45:20. Briljirao je Tom Brejdi sa 369 prebačenih jardi, četiri bačena i istrčanim tačdaunom, a zapaženu rolu imao je i Skoti Miler sa 109 uhvaćenih jardi. Čardžersi su u meču sa dosta uzbuđenja savladali Džeksonvil 39:29.

San Francisko se sa Džimijem Garopolom vratio na pobednički kolosek. Zabeležena je još jedna ubedljiva pobeda, a prosto je osramoćen Nju Ingland u Foksborou 33:6. Posebno se to može reći za Kema Njutna, koji nije uspeo da prebaci ni 100 jardi (98), a bacio je tri intersepšna. Nije ni završio meč, već je čitavu četvrtu četvrtinu kvoterbek bio Džeret Stidam, koji je takođe bacio intersepšn. Garopolo je bacio dva intersepšna uz 277 prebačenih jardi, ali je Džef Vilson senzacionalno trčao. Osvojio je 112 jardi uz tri tačdauna. San Francisko je i dalje na začelju NFC Zapada sa skorom 4-3, ali ima isti broj pobeda kao i Remsi i Arizona koji imaju meč manje i jednu manje od Sijetla, koji ima dva meča manje.