Gonzales od tragičara do junaka, Arizona srušila Sijetl

NFL 26. okt. 20209:26 > 9:32
Podeli:
Getty images/Christian Petersen

Luda noć u Glendejlu završena je hepiendom za fudbalere Arizone. Kardinalsi su posle produžetka, fild-golom Zejna Gonzalesa, naneli prvi ovosezonski poraz Sijetlu 37:34 i sačuvali drugu poziciju u izuzetno jakoj Zapadnoj diviziji NFC.

A prethodno je, baš u produžetku, Gonzales promašio šut za pobedu. Da ne postane tragičar, pobrinuo se ruki lajnbeker Ajzeja Sajmons, koji je presekao pas kvoterbeka Sihoksa Rasela Vilsona. Zanimljivo, mladi Sajmons nije ni igrao u prvom poluvremenu.

Gonzales je pogodio sa 48 jardi, 20 sekundi pre kraja produžetka, za prvu pobedu Kardinala protiv Sijetla od 2012. godine.

Sama utakmice, bila je puna drame, preokreta i sjajnih poteza, kao i uvek kad se sastanu Kardinalsi i Sihouksi. Na kraju krajeva, ekipe su u zbiru osvojile 1,091 jardu (572 Sijetl i 519 Arizona), najviše u nekom meču regularnog dela sezone još od 2013. godine.

Vodio je Sijetl 27:17 na poluvremenu, a na pet i po minuta pre kraja četvrte četvrtine bilo je 34:24.

Usledio je tačdaun Kirka, pa „pant” Sijetla na 96 sekundi pre kraja i onda fild-gol Gonzalesa sa 44 jarde za izjednačenje i produžetak – 34:34.

U dodatnom periodu Sijetl nije iskoristio prvi napad, onda je Gonzales promašio šut, ali je odbrana Kardinalsa vratila posed, koji je u pobedu, ipak pretvorio junak večeri Zejn Gonzales.