Bežanija iz Dalasa: Trejdovan Grifen, odlaze Po i Vorli

NFL 28. okt. 202016:48 > 16:56
Podeli:
Jonathan Daniel/Getty Images

Slabi rezultati, gomila povreda, maler za malerom, sve to je uticalo da Dalas Kaubojsi preživljavaju agoniju epskih razmera.

Povreda prvog kvoterbeka Daka Preskota potpuno je ogolila ograničeni potencijal ovog tima, pride načet prethodnim povredama u ofanzivnoj liniji, ali i neagilnošću menadžmenta kada je sklapanje odbrane u pitanju. Već sada se teško može govoriti o plej-ofu, iako ni ostalim timovima u ovoj diviziji ne cvetaju ruže i nije nemoguće da tim sa rekordno malim brojem pobeda (on trenutno iznosi sedam) na kraju izbori prvo mesto Istoka NFC i plej-of mesto.

Međutim, meč protiv Dalasa ukazao je na to kako će izgledati život bez Preskota i pred duel sa Filadelfijom, kao da su u Teksasu već istakli belu zastavu i počinju polako da raspuštaju tim. Defanzivni end Everson Grifen, koji je došao iz Minesote pred početak sezone, trejdovan je u Minesotu za uslovnog pika šeste runde. Na taj način su seleri kep rasteretili za oko tri miliona dolara.

Pred odlaskom su i Dontari Po i Deril Vorli, takođe igrači odbrane, a plan je da se sa nekom ekipom sklopi trejd za njih. Ako to nije moguće onda će ih otpustiti u narednim danima.