Vratio se: Dez Brajant ponovo u NFL

NFL 28. okt. 202017:22 > 17:33
Podeli:
Mitchell Leff, Getty Images Sport

Svojevremeno jedan od najboljih vajd risivera lige Dez Brajant vratio se u NFL posle dve i po godine. On je potpisao za Baltimor Rejvense.

Iako je bio jedan od glavnih igrača Dalas Kaubojsa, posebno dok je napad vodio Toni Romo i postavio neke rekorde, postao je žrtva promena u legendarnoj franšizi iz 2016. Toni Romo se prvo posle povrede preselio na klupu, a onda i povukao, jer je mesto startnog kvoterbeka dobio Dak Preskot. Sa mladim kvoterbekom Brajant nije uspeo da napravi takvu konekciju i jednostavno, morao je da ode.

Od tada sve se okrenulo. Kako je i dalje bio u punoj snazi i imao mnogo jardi u rukama, očekivao je i takav ugovor. Ali nijedna ekipa nije bila voljna da rizikuje sa čovekom, na pragu 30-ih, koga je bila reputacija da je, poput mnogih risivera zvezda „samoživ“ i da pritom plati veliki novac. U međuvremenu angažovali su ga Nju Orleans Sejntsi, ali se povredio pred prvi meč i to ozbiljno, ahilovu tetivu, tako da nije mogao ni minut da odigra.

Sada veliko je pitanje kakav je igrač Dez Brajant. Sigurno nije onaj od pre tri godine, ali još se ne zna koliko je degradirao. To će probati da vide Baltimor Rejvensi, koji su ga potpisali. Međutim, on će biti neko vreme u rezervnom timu i čekati šansu. Inače, još u avgusti je Dez radio u Baltimoru, ali su mu rekli da mora da popravi kondiciju. Ako je suditi po ovom potezu, izgleda da se doveo u red.