Rejdersi šokirani: Drakonske kazne, žalićemo se!

NFL 7. nov. 20209:44 > 9:49
Podeli:
Jamie Sabau/Getty Images

U petak je objavljeno da će NFL kazniti Las Vegas Rejderse zbog kršenja protokola u vezi sa kovidom 19, a javnost je prilično iznenadila informacija da će organizaciji iz Nevade u sklopu kazne biti oduzet pik šeste runde sa narednog drafta. U Rejdersima blago rečeno nisu zadovoljni tom odlukom.

Pored pika, franšizi koja je nakada bila nastanjena u Ouklendu biće oduzeto i 500 hiljada dolara, a glavni trener tima Džon Gruden moraće da plati 150 hiljada američkih novčanica.

Kao razlog za strogu kaznu navodi se činjenica da je to već četvrti put da Rejdersi krše protokol.

Kazne su drakonske. Naravno da ćemo se žaliti na tu odluku. Izgleda da ljudi koji ne rade u organizaciji imaju pogrešan utisak o Rejdersima. Ozbiljno ćemo shvatiti ovu odluku. Zaista je čudno da se neke pozitivne stvari u našem timu ne primećuju, a da se svi fokusiraju na te probleme u vezi sa zdravstvenim protokolom“, izjavio je vlasnik Rejdersa Mark Dejvis.

Gruden je već dva puta kažnjavan jer nije na ispravan način pokrivao lice, a igrači su morali da plate kazne zbog nedozvoljenih posetilaca u svlačionici posle meča sa Nju Orleans Sejntsima.