Braunsi zatvoreni: Ostaje da se igra sa Hjustonom

NFL 13. nov. 202017:04 > 17:17
Podeli:
Joe Robbins, Getty Images

Nova ekipa koja preživljava korona dramu su Klivlend Braunsi. Ova franšiza imala je nekoliko pozitivnih testova, a pred vikend i redovnu utakmicu sa Hjustonom, došli su novi pozitivni testovi.

Među onima koji su bili pozitivni tokom nedelje bio je i kvoterbek Bejker Mejfild. U međuvremenu on je aktiviran i skinut sa COVID-19 liste, ali pojavom novog slučaja, preduzete su mere kompletnog zatvaranja. I sada se sprovodi istraga ko je bio u bliskom kontaktu sa zaraženim igračem.

Povezano

Ranije ovog jutra Klivlend Braunsi su obavešteni da je test jednog igrača pozitivan. On je odmah smešten u samoizolaciju, dok su klupske prostorije zatvorene kako bi se došlo do toga ko je bio u bliskom kontaktu sa osobom. Konsultovaćemo se sa ligom i medicinskim ekspertima koji su prikladni sledeći koraci u cilju zaštite igrača, trenera, osoblja i čitave zajednice čije nam je zdravlje najveći prioritet – rečeno je u saopštenju Braunsa.

Ekipa iz Klivlenda treba u nedelju da igra protiv Hjustona, ali se sada postavlja pitanje da li će se utakmica odigrati ili možda odložiti za neki kasniji termin. To bi značajno zakomplikovalo situaciju jer su i jedni i drugi već imali slobodan vikend, a vlasnici lige su zbog takve mogućnosti usvojili predlog da se proširi plej-of na 16 ekipa, ukoliko ne bude moguće da se na vreme odigra čitav ligaški deo.