Hopkins, Big Ben među igračima nedelje

NFL 18. nov. 202017:45 > 17:58
Podeli:
Christian Petersen Getty Images Sport

Ben Rotlisberger predvodio je Pitsburg do devete pobede od starta sezone i zaslužio je nagradu ofanzivnog igrača nedelje u AFC. U NFC ta čast pripala je Diandreu Hopkinsu posle fenomenalnog tačdauna.

Vajd risiver Arizone uhvatio je tačdaun pas od 43 jarda za pobedu protiv Bafalo Bilsa i to pored dvojice protivničkih igrača. Uz taj tačdaun imao je i 127 uhvaćenih jardi i tim hvatanjem odveo Kardinalse na prvu poziciju Zapada NFC.

Što se tiče defanzivnog igrača nedelje u NFC, ta nagrada je otišla u ruke lajnbekera Remsa Lenarda Flojda, koji je bio fenomenalan u divizijskom derbiju protiv Sijetla i njegova ekipa primila je samo 16 poena od jednog od najboljeg napada. Kiker Detroit Lajonsa iskusni Met Prejter postigao je pobedonosni fild gol protiv Vašingtona i to sa 59 jardi i time zavredio nagradu najboljeg igrača specijalnog tima NFC.

Povezano

U AFC nagradu za ofanzivnog igrača nedelje poneo je kvoterbek jedinog neporaženog tima Pitsburga Ben Rotlisberger. On je u pobedi nad Sinsinatijem prebacio 333 jarda uz četiri pasa za tačdaun i kvoterbek rejting 110.1. Malo iznenađenje je nagrada za defantivca nedelje AFC. Tačnije, nismo navikli da to bude neko od igrača Rejdersa. Ipak, sejfti Džef Hit potpuno je zaslužio tu nagradu sa dva intersepšna imao je veoma bitnu ulogu u pobedi u divizijskom derbiju nad Denverom.

Za „specijalca“ nedelje u AFC izabran je lajnbeker Indijanapolis Koltsa I Džej Spid, koji je blokirao pant u pobedi nad divizijskim rivalom Tenesijem 34:17, čime je preuzeta liderska pozicija Juga AFC.