Votson i Fuler ukrotili Lavove

NFL 26. nov 202021:28 > 21:30
Peter Aiken / Stringer

U prvom meču programa za Dan zahvalnosti Hjuston je kao gost slavio u Detroitu protiv Lajonsa 41:25 i prvi put ove sezone vezao dve pobede.

 Razvoj dešavanja u prve dve četvrtine nije nagoveštavao ubedljiv poraz domaćina. Posebno jer su Lavovi postigli prvi tačdaun preko veterana Ejdrijena Pitersona. Čak je i odbrana dobro funkcionisala, ali kada nije mogao napad Hjustona, tačdaun je postigla odbrana. Tačnije Džej Džej Vot koji je presekao pas Meta Steforda i istrčao za tačdaun. Utakmica se preokrenula i do kraja prve četvrtine Teksansi postižu još jedan tačdaun. Ovog puta je Dešon Votson proigrao Si Džej Prozaisa i gosti su preokrenuli i poveli 13:7.

Na početku druge četvrtine Piterson je istrčao i drugi tačdaun i Detroit je vratio vođstvo – 14:13. Ali do poluvremena Hjuston je vezao 10 poena i na poluvreme otišao sa obećavajućih 23:14. U trećoj četvrtini po fild gol su razmenili Met Prejter i Kai Ferbern i pred poslednjih 15 minuta bilo je 26:17. A onda je u četvrtoj četvrtini stupio na scenu tandem Votson – Fuler. Mladi kvoterbek je prvom risiveru tima uputio dva fantastična pasa za tačdaun. Prvi od 40, a drugi od 34 jarda i Hjuston je otišao na 41:17. Detroit je do kraja utakmice uspeo samo da smanji na 41:25 preko Sanua, ali nije mogao da izbegne poraz.

Dešon Votson je odigrao maestralno, prebacio 318 jardi i četiri pasa za tačdaun, dok je Fuler hvatao pored dva tačdauna i 171 jard. Na drugoj strani Steford je prebacio 295 jardi uz po pas za tačdaun i intersepšn, Ejdrijen Piterson je pored dva tačdauna istrčao 55 jardi, a Ti Džej Hokenson uhvatio je 89 jardi.

Hjuston je treći na Jugu AFC sa skorom 4-7, dok je Detroit sa istim skorom na začelju Severa NFC.