Ako Brejdi postavi rekord, Nju Ingland neće zaustaviti meč

NFL 3. okt. 202118:302 komentara
Podeli:
Patrick Smith/Getty Images

U centru pažnje NFL nalazi se povratak legndarnog kvoterbeka Toma Brejdija u Foksboro – mesto na kojem je sa Nju Ingland Petriotsima čak šest puta osvajao Superboul. Upravo protiv tima koji vodi Bil Beličik 44-godišnji Brejdi ima priliku da postavi još jedan NFL rekord.

Kvoterbeku Tampa Bej Bakanirsa potrebno je da baci samo 68 jardi u meču koji će se igrati u noći između nedelje i ponedeljka kako bi postao rekorder po broju bačenih jardi u istoriji lige. Brejdi trenutno ima 80.291 bačen jard u 21 godinu dugoj NFL karijeri, dok je vodeći na večnoj listi odskora penzionisani Dru Bris sa 68 bačenih jardi više.

NFL:

Bris drži rekord od 2018. godine – kada ga je on tada oborio, Nju Orleans Sejntsi su mu upriličili pravu „feštu“. Utakmica je zaustavljena, a Bris i njegova porodica su izašli na centar terena kako bi se slavnom kvoterbeku ukazala počast – dali su mu loptu kojom je rekord oboren, a čitav stadion je frenetično slavio.

Ipak, slična „žurka“ neće sačekati Brejdija ukoliko na stadionu na kojem je postigao najveće uspehe dođe i do još jednog monumentalnog ostvarenja. Petriotsi su rekli da će na kratko pauzirati duel da bi se dalo do znanja da je rekord oboren, ali da se igra neće zaustavljati na duži peroid, kao što je to bio slučaj pre tri godine sa Brisom.

Na večnoj listi najuspešniji kvoterbekova-dodavača posle Brisa i Brejdija nalaze se još i Pejton Mening, Bret Favr, Filip Rivers, Den Marino, Ben Rotlisberger, Ilaj Menin, Met Rajan i Eron Rodžers.

Brejdijevi Bakanirsi igraju u noći između nedelje i ponedeljka od dva časa i 20 minuta protiv Petriotsa u velikom povratku miljenika bostonske publike na stadion „Žilet“. Mečeve NFL pratite u direktnim prenosima na kanalima Sport kluba.

Komentari

Vaš komentar