Bersima drama u Detroitu na Dan zahvalnosti

NFL 25. nov 202122:07
Čikago Bers
REUTERS/Raj Mehta

U prvom meču tradicionalnog maratona za Dan zahvalnosti Čikago Bersi slavili su kao gosti protiv divizijskog rivala Detroit Lajonsa 16:14.

Očekivano tvrda utakmica na Ford Fildu. Utakmica koju će pamtiti Lajonsi i posebno njihov trener Den Kempbel, koji je bio na pragu prve pobede u karavanu. Ipak, na kraju pobeda Bersa i čak 10. poraz Lajonsa u sezoni.

Do prvih poena došli su domaći. I to posle sjajnog dodavanja Džereda Gofa od 39 jardi ka Džošu Rejnoldsu za tačdaun. Ipak, od tada napad Detroita je stao, počeli su da prave mnogo kazni, a razigrao se Endi Dalton. Iskusni kvoterbek bacio je pas za tačdaun ka Džimiju Grejemu, a do poluvremena i Kairo Santos je postigao dva fild gola za preokret i vođstvo 13:7 posle prvih pola sata igre.

U drugom delu mnogo slabiji napadi na obe strane. Ali je pred kraj treće četvrtine Džered Gof ponovo bacio pas za tačdaun, ovog puta ka tajt endu Ti Džej Hokensonu za novi preokret i vođstvo Detroita 14:13. Ovo vođstvo Lajonsi, koji još nemaju pobedu ove sezone, držali su sve do samog kraja. Međutim, Čikago je odradio odličan poslednji drajv, pripremljena je dobra pozicija za fild gol. I to je Kairo Santos iskoristio, pošto je u poslednjoj sekundi pogodio sa 28 jardi za tri poena i pobedu 16:4.

Kod Čikaga Dalton je prebacio 317 jardi uz po tačdaun i intersepšn, Dejvid Montgomeri je iz skrimidža osvojio 74 jarda, dok je Darnel Muni imao čak 123 uhvaćena jarda. Na drugoj strani Gof je uz dva pasa za tačdaun prebacio 171 jard, Džamal Vilijams je isrčao 65 jardi, a Džoš Rejnolds je uz tačdaun uhvatio 70 jardi.

Čikago je treći u diviziji Sever NFC sa skorom 4-7 i zaostaje samo jednu pobedu za ekipama koje drže vajld kard mesto. Detroit je na začelju divizije bez pobede, sa 10 poraza i remijem.

Komentari

Vaš komentar