Bilsi traže da se razmatra nova promena pravila u produžetku

NFL 27. jan 202218:297 komentara
Podeli:
Džoš Alen
Jamie Squire/Getty Images

Bliže se konferencijska finala NFL plej-ofa, ali se i dalje govori o fantastičnom meču divizijske runde AFC između Kanzas Sitija i Bafala i surovom porazu Bilsa u produžetku.

Bilsi su 13 sekundi pre kraja predviđenih sat vremena imali prednost 36:33. Čifsi su uspeli da dođu za tako kratko vreme do fild gola, a onda i do pobede u produžetku. Novčić im je dodelio prvi napad, koji su oni pretvorili u tačdaun, čime je utakmica po važećim pravilima automatski završena. Logično, Bilsi i njihovi navijači su devastirani što u ovako fantastičnoj utakmici nisu čak ni dobili priliku da uzvrate, i to je nateralo generalnog menadžera Brendona Bina da predloži da se raspravlja o eventualnoj proveli važećih pravila, kada je produžetak u pitanju.

povezano

– Uveren sam da smo svi želeli, kao i publika kraj malih ekrana, da Džoš i naš napad izađu na teren. Svakako bih želeo da se sedne za sto. Ne znam kakva bi tačno to promena bila, ali mislim da postoje načini da se to uradi. Posebno kada je plej-of u pitanju, kada je ulog ogroman – rekao je Bin.

Ovo pravilo važi od 2010. a do tada je važilo pravilo da bilo kakvo poentiranje prekida utakmicu, pa čak i fild gol. Od 2010. to se odnosi na tačdaun i na sejfti, a posle fild gola protivnička ekipa ima šansu da odgovori. Oni koji su protiv promene pravila ili makar protov toga da se Bilsi pozivaju na promenu pravila u ovom konkretnom slučaju, ističu da niko nije kriv njima što njihova odbrana nije uspela da se odbrani od tačdauna.

Pride, ističe se da im tek niko nije kriv što su za samo 13 sekundi dozvolili napadu Kanzas Siti Čifsa da pređu preko 50 jardi. A takođe se navodi da su mogli da sami odlučuju o svojoj sudbini da su posle tačdauna 13 sekundi pre kraja, kada su poveli dva poena razlike, rizikovali i išli na konverziju za dva, a ne da šutiraju esktra poen. Da su realizovali konverziju za dva poena, Čifsima ni fild gol ne bi doneo produžetak već bi morali da jure tačdaun. Doduše, da konverzija nije iskorišćena, Čifsima bi fild gol donosio pobedu.

Komentari

Vaš komentar