Bivši kuvar optužuje: Braun lažirao da je dobio vakcinu

NFL 19. nov. 202113:22 > 13:23
Podeli:
Antonio Braun
xChrisxSzagolax via Guliver

Antonio Braun, hvatač NFL šampiona Tampa Bej Bakanirsa, optužen je da je lažirao potvrdu o vakcinaciji protiv kovida 19, izveštava regionalni Tampa Bej Tajms, a prenose američki mediji.

Stiven Ruiz, nekadašnji kuvar NFL zvezde, rekao je da su Braun i njegova devojka, manekenka Sidni Moro, prošlog leta tražili od njega da im nabavi lažne potvrde o vakcinaciji u zamenu za 500 dolara. Ruiz to nije mogao da učini, ali kaže da mu je Braun nekoliko nedelja kasnije pokazao lažnu potvrdu na kojoj je pisalo da je dobio vakcinu proizvođača „Džonson end Džonson“, iako to nije bio slučaj.

NFL:

Ruiz govori da Braun nije želeo da se vakciniše protiv kovida zbog mogućih neželjenih efekata vakcine. Takođe, kuvar je rekao da je rešio da u javnost iznese ove informacije pošto Braun nije želeo da mu plati deset hiljada dolara koje mu je dugovao.

Antonio je vakcinisan i dobiće ‘buster’ dozu ukoliko lekarski tim Tampa Beja proceni da je to potrebno“, izjavio je Šon Burstin, Braunov advokat, i opovrgao optužbe kuvara Ruiza.

Ovim povodom oglasili su se i Bakanirsi koji su rekli da je vakcinacija svih zaposlenih u toj organizaciji detaljno proverena i da nije bilo nikakvih neregularnosti.

Vakcinacija u NFL nije obavezna, ali nevakcinisani igrači moraju da slede znatno drugačija prvaila u odnosu na vakcinisane saigrače i znatno strože protokole u vezi sa izolacijom.

Antonio Braun (33) igrač je Tampa Beja od 2020. godine, a prethodno je osam godina nastupao za Pitsburg Stilerse, uz kratke epizode u Ouklend Rejdersima i Nju Ingland Petriotsima. Smatra se jednim od najvećih vajd risivera svoje genracije.

Komentari

Vaš komentar