Bomba u NFL: Venc trejdovan u Komanderse!

NFL 9. mar 202221:404 komentara
Podeli:
Karson Venc
Icon Sportswire via Guliver

Indijanapolis Koltsi odlučili su da trejduju kvoterbeka Karsona Venca u Vašington Komanderse za paket pikova, prenosi dobro obavešteni novinar Adam Šefter.

Koltsi će dobiti pikove treće rune drafta 2022. i 2023. Pik iz 2023. godine može postati izbor druge runde ako Venc odigra 70 odsto Vašingtonovih snepova. Timovi za razmenili pikove druge runde 2022, što znači da se Koltsi sa 47. pomeraju na 42. poziciju.

NFL:

Ekipa iz prestonice platiće 28 miliona dolara za Venca u 2022. godini – punu platu koja uključuje tzv. „roster bonus“ od pet miliona američkih novčanica.

Trejd je kompletiran samo nedelju dana pošto je generalni menadžer Komandersa Martin Mejhju izjavio da tim „češlja tržište u potrazi za kvoterbekom“. To je prethodnih decenija bio veliki problem za Vašington – od osvajanja svog poslednjeg Superboula 1991. godine Vašington je imao čak 32 startna kvoterbeka, uključujući čak osmoricu u prethodne tri godine.

U prethodnoj sezoni napad „Zapovednika“ predvodio je Tejlor Heniki (7-8) – bacio je 3.419 jardi za 20 tačdaunova, uz 15 presečenih dodavanja. Karson Venc (29) je u prethodnoj sezoni bacio 27 pasova za tačdaun, a izjednačio je i rekord karijere – samo sedam „intersepšna“.

Bio je drugi pik drafta 2016. godine, a u poslednje dve utakmice protekle sezone, u kojima je Koltsima za prolaz u plej-of bila neophodna samo jedna pobeda, Venc je imao velikih problema. Bio je Venc kandidat za MVP nagradu tokom početka NFL karijere u Filadelfija Iglsima, ali je imao problema otkad je krajem sezone 2017. godine pokidao prednji ukršteni ligament. Tokom 2020. je izgubio mesto startera u „Orlovima“, zamenio ga je Džejlen Hurts i to je dovelo do njegovog trejda u Indijanu.

Komentari

Vaš komentar