Braunsi jači od čelika za prvu postsezonsku pobedu od 1994.

NFL 11. jan. 20218:2212 komentara
Podeli:
Klivlend Brauns
Reuters/Charles LeClaire-USA TODAY Sports

Klivlend Braunsi plasirali su se u divizijsku rundu plej-ofa NFL šampionata i pobedom protiv Pitsburg Stilersa 48:37 zakazali okršaj sa Kanzas siti Čifsima.

Pobeda u Braunsa nad Stilersima prva je za franšizu iz Klivlenda u postsezoni još od 1994. godine.

Čak četiri tačdauna postigli su Braunsi u prvoj četvrtini, a na to su dodali i četiri ekstra poena pa su prvu deonicu meča dobili sa ubedljivih 28:0.

Samo 14 sekundi bilo je potrebno Braunsima da dođu do prvog tačdauna preko Karla Džozefa, nadovezao se Džarvis Landri u šetom minutu, a zatim dva puta Karim Hant u 11, pa u 14. Sva četiri puta ekstra poen je realizovao Kodi Parki.

Nešto mirnije je bilo u drugoj četvrtini u kojoj su prvi do tačdauna došli Stilersi preko Džejmsa Honera uz ekstra poen Krisa Bosvela. Samo 70 sekundi bilo je potrebno Braunsima da odgovore na isti način – ovoga puta tačdaun Ostina Hupera i novi ekstra poen Parkija. Bosvel je pred sam odlazak na odmor postigao fild gol za Pitsburg i rezultat je na poluvremenu bio 35:10.

U trećoj deonici su Stilersi bili bolji. Uspeli su da postignu dva tačdauna – preko Erika Ebrona i Džudžua Smita Šustera. Nakon Ebronovog tačdauna nije bilo realizacije dva dodatna poena, a ekstra poen je dodao Bosvel pa je Pitsburg treću četvrtinu dobio rezultatom 13:0 i smanjio na 35:23.

Nik Čab je nakon dva i po minuta igre u poslednjoj četvrtini postigao novi tačdaun za Braunse uz dodatni poen Parkija koji je do kraja meča postigao još dva fild gola. Na drugoj strani, Čejs Klejpul je postigao dva tačdauna uz jedno polaganje Džejmsa Konera za dva poena i propuštenu realizaciju ekstra poean. Nedovoljno za domaće za nešto više u ovom meču.

Bejker Mejfild prebacio je 263 jarda uz tri pasa za tačdaun za Braunse, Ben Rotlisberger bacio je 501 jard uz četiri pasa za tačdaun, ali i četiri intersepšana.

Duel između Kanzas siti Čifsa i Klivlend Braunsa igra se 17. januara.

Komentari

Vaš komentar