Braunsi oslabljeni: Voker van terena zbog povrede noge

NFL 25. sep 202216:04
Podeli:
Entoni Voker junior, Džordž Pikens
Gregory Shamus/Getty Images

Lajnbeker Klivlenda Entoni Voker junior propustiće ostatak aktuelne NFL sezone zbog rupture kvadricepsa, potvrdila je franšiza iz Ohaja.

NFL gledajte ekskluzivno na kanalima Sport kluba, SBB mreži i EON platformi.

Vokera su Braunsi birali kao 161. pika 2017. godine. On se povredio tokom pobede nad divizijskim rivalom Pitsburgom 29:17. Lajnbeker je ostao da leži u bolovima u trećoj četvrtini i nije mogao sam da napusti teren.

Posle medicinskih pregleda je utvrđeno da je operacija neophodna. Lekarski tim Braunsa očekuje da će oporavak 27-godišnjaka trajati između pet i sedam meseci.

NFL

„Entoni je od izuzetnog značaja za Braunse – ima ogroman uticaj na terenu, ali i van njega“, izjavio je glavni trener Klivlenda Kevin Stefanski.

Voker je do povrede zabeležio šest obaranja u utakmici druge nedelje, dok je prethodne sezone predvodio Braunse po broju obaranja sa 113 na samo 13 odigranih mečeva. Mesto srednjeg lajnbekera će u odsustvu 27-godišnjaka zauzeti Džejkob Filips, koji je protiv Stilersa zabeležio čak sedam obaranja i jedan sek. Klivlend je u četvrtak ostao i bez Džeremije Ovusu-Koramoe, lajnbekera koji je takođe povredio kvadriceps i neće biti na raspolaganju Stefanskom u narednom periodu.

Klivlend je sezonu otvorio učinkom 2-1 , dok u narednom kolu gostuje Atlanti – Falkonsi su i dalje bez pobede.

Komentari

Vaš komentar