Dak Preskot, Derik Henri među igračima nedelje

NFL 20. okt 202118:53
Podeli:
Christopher Hanewinckel-USA TODAY Sports

Proglašeni su najbolji igrači šeste nedelje NFL šampionata. Među laureatima su kvoterbek Dalasa Dak Preskot i raning bek Tenesija Derik Henri.

Možda je ipak realnije prvo pomenuti sjajnog raning beka Tenesija. U pobedi u derbiju AFC nad Bafalom najbolji trkač u protekle dve godine prosto je dominirao. Meč je na kraju završio sa 143 jarda, što mu je peta uzastopna utakmica sa 100 i više jardi uz tri tačdauna. Tako da potpuno zasluženo Derik Henri nosi priznanjne ofanzivnog igrača nedelje AFC.

Što se AFC tiče zvanje defanzivnog igrača nedelje pripalo je Ti Džej Votu koji je u pobedi Pitsburga nad Sijetlom zabeležio sedam obaranja, dva seka, tri odbranjena pasa, i fambl posle kojeg je usledio pobedonosni fild gol. Za igrača specijalnog tima AFC izabran je Metju Rajt kiker Džeksonvila, koji je pogođenim fild golom sa 53 jarda doneo prvu pobedu timu ove sezone protiv Majamija u Londonu.

U NFC najbolji ofanzivni igrač nedelje je Dak Preskot, koji je u pobedi Kaubojsa protiv Nju Inglanda meč završio sa rekordnih 445 prebačenih jardi uz tri bačena tačdauna, od čega onaj u produžetki ka Sidiju Lembu, kojim je obezbeđena pobeda Teksašana.

Iako je zabeležio sedmi intersepšn u prvih šest utakmica i isti vratio za tačdaun, senzacionalni Trevon Digs iz Dalasa nije defanzivni igrač nedelje. Ovog puta to zvanje je otišlo u ruke Tejlora Repa iz Los Anđeles Remsa, koji je uhvatio dva intersepšna i oba su na kraju konvertovana u tačdaune.

Što se tiče igrača nedelje specijalnog tima NFC to priznanje otišlo je u ruke kikera Arizone Meta Prejtera, koji je u pobedi nad Klivlendom zabeležio 13 poena i to bez promašaja.

 

Komentari

Vaš komentar