Drakonska kazna za Vašington, na tapetu i SF, DAL i JAX

NFL 1. jul. 202123:001 komentar
Podeli:
Action Images via Reuters / Matthew Childs

NFL je imala pune ruke posla. Delile su se novčane kazne i šakom i kapom. Najgore je prošao Vašington, koji će morati da plati čak 10 miliona dolara zbog "neprijateljske kulture na radnom mestu." Na tapetu su bili i San Francisko, Dalas i Džeksonvil zbog kršenja propisa pri organizovanju timskih aktivnosti.

Vašington je bio predmet nezavisne 18-mesečne istrage koju je vodila Bet Vilkinson, na osnovu pritužbi zaposlenih, pre svega žena, na „neprijateljsko okruženje i radnu kulturu.“ Posle razgovora sa više od 150 zaposlenih Vilkinsonova je došla do zaključka da je radno okruženje Vašingtona bilo neprofesionalno i generalno i pojedinačno prema ženama. Na osnovu tog zaključka NFL je donela odluku da se franšiza kazni sa 10 miliona dolara koji će biti iskorišćeni za edukaciju, pravljene zdravije radne atmosfere lišene „siledžijstva.“ Ipak, kazna bi bila i veća da vlasnik Den Snajder i njegova supruga Tanja nisu bili maksimalno kooperativni u istrazi.

Želim da zahvalim Bet Vilkinson i njenom timu na opsežnoj istrazi i brojnim preporukama koje su dostavile organizaciji i nama. Oni su posao odradili maksimalno profesionalno i etično. Želeo bih da se zahvalim zaposlenima koji su omogućili veoma važne informacije koje će pomoći da radno okruženje organizacije napreduje. Svakako da je bilo teško obnoviti bolne uspomene. Tokom proteklih 18 meseci Den i Tanja (Snajder) prepoznali su potrebu za promenama i napravili su važne korake da poprave radno okruženje i omoguće poštovanje dostojanstva svih zapolsenih – rekao je komesar NFL Rodžer Gudel.

Na tapetu su, sa naravno znatno manjim kaznama, bili San Francisko, Dalas Kaubojsi i Džeksonvil Džeguarsi. Oni su kažnjeni za povrede pravila organizacije timskih aktivnosti. San Francisko i Dalas su kažnjeni 100 hiljada dolara, a njihovi treneri Kajl Šenahan i Majk Mekarti upola manje po 50 hiljada dolara, dok je Džeksonvil kažnjen 200 hiljada dolara, a Urban Majer 100 hiljada dolara.

Komentari

Vaš komentar