Eliot o ostanku u Dalasu: Ne znam šta nosi budućnost

NFL 24. jan 202319:341 komentar
Getty Image/Tom Pennington / Staff

Raning bek Dalas Kaubojsa Ezekijel Eliot nije krio razočarenje eliminacijom njegovog tima iz divizione runde NFL plej-ofa, ali još se ne bi izjašnjavao o budućim planovima.

Ipak, ne krije da je razmišljao o tome. Posebno u kontekstu toga što je ove sezone izgubio neprikosnoven status u bekfildu i snepove je delio, često na svoju štetu, sa Tonijem Polardom.

– Definitivno sam razmišljao o tome. Volim što sam ovde, ali nemam kristalnu kuglu. Ne mogu da predvidim budućnost – rekao je Eliot.

povezano

Eliot je 2019. potpisao šestogodišnji ugovor vredan 90 miliona dolara, a u narednoj sezoni koštaće Kaubojse 16.72 miliona dolara. Ako bi se u klubu odlučili da ga do 1. juna naprosto otpuste, to bi ih koštalo 11.86 miliona dolara, što znači da bi uštedeli 4.86 miliona dolara. Ipak, situacija za popularnog Zika se usložnjava ukoliko posle 1. juna ostane.

Jer u tom slučaju, ako bi se Kaubojsi odlučili da ga otpuste posle tog roka, imali bi duplo veću uštedu. Samim tim jasno je da će se između najbogatije franšize i jednog od najskupljih vedeta, voditi ozbiljni pregovori narednih nedelja. Pad produktivnosti trkača svakako će naterati upravu da se zapita da li vredi da troše toliki novac na čoveka koji više ne pravi razliku. U tom slučaju moguća su tri scenarija. Ili da Eliot stvarno bude otpušten posle 1. juna, ili da ostane ali da pristane na smanjenje plate. A možda je moguć i trejd.

Komentari

Vaš komentar